هرچه سن زمین بالاتر می رود داغ تر می گردد

به گزارش وبلاگ تور چین، ما درجه حرارت سراسر تاریخ کیهان را اندازه گیری کردیم. به موازات گذشت زمان، تمامی خوشه های کهکشانی داغ تر و داغ تر می شوند، زیرا گرانش آن ها مدام مقادیر بیشتری از گاز را به درون شان می کشد.

هرچه سن زمین بالاتر می رود داغ تر می گردد

داغ شدن کیهان، پیامد ساختار آن است

دانشمندان می گویند دنیا هستی وقتی پیرتر می گردد داغ تر می گردد. این پژوهش جدید در کوشش برای درک تاریخچه حرارتی کیهان، دمای دنیا را طی بیش از دست کم ده میلیارد سال گذشته مورد آنالیز قرارداده است. دانشمندان دریافته اند که دمای میانگین گاز در تمامی کیهان در این بازه زمانی بیش از ده مرتبه افزایش یافته است.

این آنالیز که ماه گذشته در آستروفیزیکال ژورنال منتشر شده است، براساس کارجیم پیبلس (برنده جایزه نوبل فیزیک 2019 بابت تحقیقاتش در زمینه ساختار های مقیاس عظیم کیهان) صورت گرفته و آن را تایید می نماید. داغ شدن کیهان، پیامد ساختار آن بوده و این که چگونه دمای کیهان با گذشت زمان تغییر می نماید نیز نتیجه حرکت کهکشان ها و خوشه های کهکشانی است.

یی کوآن چانگ نویسنده اصلی این آنالیز می گوید: هم زمان با انبساط و رشد کیهان، گرانش، ماده تاریک و گاز موجود در فضا را به کهکشان ها و خوشه های کهکشانی می کشد. این کشش به قدری شدید است که گاز ها را بیشتر و بیشتر به هم برخورد داده و داغ می نماید.

دانشمندان برای سنجیدن دمای کیهان روشی ابداع نموده اند که با استفاده از آن می توانند برآورد نمایند که چه چیزی چقدر می تواند از زمین دور باشد (گویی که در زمان مشاهده، در حال نگاه کردن به گذشته هستیم) و آن را با دمای تقریبی حالتی مقایسه می نمایند که در زمان نزدیک تر بودنش به ما مشاهده شده بود؛ هم به لحاظ فیزیکی و هم زمانی.

نتایج این اندازه گیری ها با استفاده از ویژگی های مختلف نور جمع آوری می گردد. دانشمندان توانسته اند با استفاده از روش جابه جایی سرخ، فاصله ها را تخمین بزنند. اثری که زمانی رخ می دهد که نور در سفر خود در کیهان، کش می آید و سرخ تر به نظر می رسد. دانشمندان با این روش می توانند دمای متناظر با همان نور را تخمین بزنند.

تفاوت بین این دو به دانشمندان این امکان را می دهد که این تغییرات را طی زمان درک نمایند و این مساله نشان می دهد که دنیا در واقع داغ تر شده است و احتمالا با گذر زمان این فرایند ادامه خواهد یافت. بریس مینارد استاد فیزیک و اخترشناسی دانشگاه جانز هاپکینز می گوید:

ما درجه حرارت سراسر تاریخ کیهان را اندازه گیری کردیم. به موازات گذشت زمان، تمامی خوشه های کهکشانی داغ تر و داغ تر می شوند، زیرا گرانش آن ها مدام مقادیر بیشتری از گاز را به درون شان می کشد.

منبع: ایندیپندنت

منبع: فرادید

به "هرچه سن زمین بالاتر می رود داغ تر می گردد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هرچه سن زمین بالاتر می رود داغ تر می گردد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید