موزه کالوست گلبنکیان یکی از موزه های دیدنی لیسبون به شمار می رود
به گزارش وبلاگ تور چین، جاذبه ها/ براساس آخرین خبرهای بدست آمده، موزه کالوست گلبنکیان یکی از موزه های دیدنی لیسبون به شمار می رود.
موزه کالوست گلبنکیان یک گوهر درخشان در تاج فرهنگی لیسبون است. این تأسیسات که در یک پارک سرسبز و حاشیه ای در شمال شهر واقع شده، به نام کالوست سرکیس گلبنکیان، یک مدیر نفتی ارمنی متولد سال 1869 که اندکی قبل از مرگش در سال 1955 مجموعه هنری خصوصی گسترده خود را وقف پرتغال کرد، نامگذاری شد. بعد از اصلاح مقررات این موقوفه، بنیادی ایجاد شد که محور مرکزی این مجموعه هنری هدفمند هست. این مجموعه حیرت آور آثار هنری ارزشمند سراسر دنیا در طول چهار هزار سال از دوران مصر باستان تا اواخر قرن بیستم را شامل می گردد. با وجود تعداد زیادی از آثار مجذوب کننده دوره های مختلف تاریخی، به راحتی می توانید نیمی از روز را صرف بازدید از گالری های نمایشگاه کنید.
بخش های برجسته در گالری هنرهای کلاسیک و شرقی شامل 11 مدال رومی، بخشی از قلعه کشف شده در ابوقیر مصر که برای گرامیداشت بازی های المپیک سال 242 میلادی مقدونیه ساخته شد، هست. فرش های ایرانی و ترکی قرن هفدهم از برترین نمونه های حفظ شده در دنیا و شواهدی آشکار از علاقه شدید گلبنکیان به هنر اسلامی هستند. در میان هنر اروپایی (قرن چهاردهم تا هفدهم) و آثار رامبراند، ون دیکس و سایر استادان، پرتره هلن فورمنت (1630) از روبنز، نقاشی مورد علاقه گلبنکیان واقع شده است. به طرز عجیبی ساعتهای کمیاب و قطعه های زمانی نمایش داده شده در سالن هنرهای تزئینی قرن هجدهم فرانسه همه در حالت کاری کامل قرار دارند. در اینجا از صندلی راحتی متعلق به ماری آنتوانت بازدید کنید.
در داخل ساختمان بیشتر نقاشی و مجسمه سازی های قرن هجدهم و نوزدهم که در میان آنها اثر چشم نواز و دراماتیک ترنر، خرابه های کشتی مسافربری (سال 1810) واقع شده است، بسیار تحسین برانگیزند. یک اتاق به فرانچسکو گاردی و مطالعات وی در ونیز اختصاص دارد. بعلاوه در پی مجسمه بی نظیر دایانا از هودان متعلق به سال 1780 باشید. تور این موزه با مجموعه فوق العاده ای از جواهرات و ظروف شیشه ای ساخته شده به وسیله جواهرساز هنر نو فرانسه، رنه لالیک (1860-1960) به سرانجام می رسد. هیچ یک از سنجاق سینه ها و گردنبندها بجز لباس مجلل و زیبای زن اژدها که یکبار روی صحنه به وسیله بازیگر سارا برنارد (1944 - 1823) پوشیده شده بود، مورد استفاده قرار نگرفته اند.
منبع: همگردی