گرمازدگی مهمان ناخوانده روزهای گرم و طولانیِ تابستان
به گزارش وبلاگ تور چین، خبرنگاران/چهارمحال و بختیاری پزشک عمومی در چهارمحال وبختیاری گفت: بچه ها، نوزادان، افراد مسن و افرادی که بیماری های زمینه ای قلبی و عروقی دارند در تابستان و فصل های گرم بیشتر از دیگر افراد در معرض خطر گرمازدگی قرار دارند.

با فرا رسیدن فصل گرم تابستان و روزهای طولانی، احتمال گرمازدگی به دلیل قرار داشتن در معرض مستقیم تابش نور خورشید و بیماری های مرتبط با گرما نیز بیشتر شده، امروزه یکی از شایع ترین بیماری های روزهای گرم و طولانی تابستان، گرمازدگی است.
علی اکبر نادری در گفت وگو با وبلاگ تور چین، در تعریف گرمازدگی، اظهار کرد: گرمازدگی شامل علائمی از جمله احساس تب، گُرگرفتی بدن، درد عضلات، خشکی دهان است که این علائم در بدن انسان به دلیل قرار دریافت طولانی مدت در معرض تابش مستقیم نور خورشید و یا فراوری بیش از حد گرما در بدن ممکن است ظاهر می گردد.
پزشک عمومی درمانگاه امام علی(ع) شهرکرد در ادامه اضافه نمود: گرمازدگی وضعیتی اورژانسی است که عدم درمان آن ممکن است به تشنج، شوک بدن و حتی مرگ منجر گردد.
وی با اشاره به دمای هوای چهارمحال و بختیاری و اینکه از جمله استان های دارای آب و هوای خنک در این فصل از سال هستیم، اعلام کرد: کشاورزان، کارگران و افرادی که به واسطه شغل شان بین 6 تا 7 ساعت در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار می گیرند و یا سالمندان و افراد با بیماری های زمینه ای نیز هستند، مستعد حمله گرمایی(گرمازدگی شدید) هستند.
نادری در ادامه اعلام کرد: سستی، احساس ضعف در بدن، بی حالی، حالت تهوع و استفراغ، درد عضلانی، سردرد و خشکی دهان از علائم هشداردهنده گرمازدگی است.
پزشک درمانگاه امام علی(ع) شهرکرد با بیان اینکه اگر فردی دچار گرمازدگی شد در مرحله اولیه باید فرد را به مراکز درمانی رساند، گفت: درصورت دسترسی نداشتن به پزشک، فرد بلافاصله بعد از گرمازدگی باید دمای بدن او کاهش پیدا کند و اگر قادر به نوشیدن است و دچار حالت تهوع و یا استفراغ نیست باید نوشیدنی های طبیعی مصرف کند.
وی نخستین اقدام در مواجهه با گرمازدگی را کاهش هر چه سریع تر دمای فرد گرمازده شده دانست و تشریح کرد: تعداد زیادی از بچه ها در فصل تابستان ساعات طولانی در هوای گرم بدون نوشیدن مایعات کافی، مشغول فعالیت و بازی هستد و در معرض گرمازدگی قرار دارند.
نادری با اشاره به اینکه همیشه بهترین و سالم ترین نوشیدنی آب است، اضافه نمود: با مشاهده فرد گرمازده اگرچه هوشیار و دارای علائم خفیف است به او مقادیر آب و مایعات خنک داده گردد و از باد پنکه، کولر و قالب های یخ برای خنک کردن بدن فرد استفاده گردد تا بدن وی به حالت اولیه برگردد و اگر فرد قادر به نوشیدن نیست سریعا به اورژانس منتقل گردد.
پزشک درمانگاه امام علی(ع) شهرکرد به افرادی که به واسطه شغل شان در معرض تابش مستقیم نور خورشید هستند، توصیه کرد: افراد با فعالیت بدنی و تعریق در اواسط روز آب بدن آن ها کاهش یافته و ممکن است دچار گرمازدگی شوند و همچنین جلوگیری از گرمازدگی قرار ندریافت در زیر تابش مستقیم نور خورشید، افزایش مصرف مایعات طبیعی در فصل تابستان و استفاده از کلاه های لبه دار است.
وی گفت: همچنین فرد گرمازده از مصرف چایی به دلیل ادرار آور بودن که منجر به دفع و کاهش آب بدن شده پرهیز کند و مصرف میوه جات و سبزیجات تازه به دلیل دارا بودن آب فراوان و فیبر موجود در آن ها به جبران کاهش آب بدن بپردازند.
پزشک درمانگاه امام علی(ع) شهرکرد اعلام کرد: در فصل های گرم سال افراد به مصرف نوشیدنی های دارای شیرین نماینده های کم از جمله خاکشیر، تخم شربتی بپردازند و از مصرف نوشابه های شیرین و مصنوعی اجتناب نمایند.
نادری در انتها با اشاره به اینکه گرمازدگی بیماری شدیدی نیست، یادآور شد: نوزادانی که به دلیل زردی داشتن در زیر مهتابی قرار می گیرند و آب بدن آن ها به این واسطه کاهش می یابد و ممکن است دچار گرمازدگی شوند و مادران باید به وفور به آن ها شیر دهند تا آب از دست رفته بدن آن ها جبران گردد و دچار گرمازدگی نشوند.
منبع: خبرگزاری ایسنا