نکات طبیعت گردی ایمن ، چگونه در طبیعت گردی مراقب خودمان باشیم ؟
به گزارش وبلاگ تور چین، سفر کردن در کنار تمام لذت هایی که دارد می تواند بعضی مواقع خطرناک گردد اگر ما برنامه ریزی درستی نکنیم و آداب و رسوم سفر کردن را رعایت نکنیم . این مسئله جدی تر خواهد شد. مخصوصا اگر خواستید تنهایی به دل طبیعت بزنید مطمئن باشید که همه تجهیزات مورد احتیاج را با خودتان می برید. در ادامه مطلب، نکات طبیعت گردی ایمن که باید به آنها توجه گردد تا خدای نانموده مسئله ای جدی برایمان پیش نیاید را بیان نموده ایم همراه ما تا سرانجام این متن بمانید.
نکات طبیعت گردی: روبه رو شدن با حوادث
اگر در طول سفر مان برای یکی از همراهان ما یا خودمان حادثه ای رخ داده باید سعی کنیم خونسردی خود را حفظ نموده و سریع با اورژانس تماس بگیریم. بعلاوه اگر در کوهستان هستیم ازنیروهایی نظیر امداد کوهستان یا هلال احمر بخواهیم تا یاریمان نمایند. دانستن اقدامات اولیه یاری های اولیه می تواند تا حد زیادی به فرد مصدوم و آسیب دیده یاری کند. اما این نکته را باید حتماً توجه داشته باشید که اگر در خصوص نوع حادثه و اتفاقی که برای فرد مصدوم رخ داده اطلاعی ندارید هیچ اقدامی انجام دهید چون که ممکن است با کوچکترین کار برای مثال حتی با جابجا کردن فرد مصدوم سبب ایجاد حوادث بزرگتر و جبران ناپذیری گشت.
نکات طبیعت گردی ایمن:جعبه یاری های اولیه در طول سفر
اینکه جعبه یاری های اولیه همه جا همراه ما باشد خیلی می تواند در پیشگیری از بروز حوادث بزرگتر موثر واقع گردد. سعی کنید که همواره یک جعبه یاری های اولیه کوچک را در هنگام مسافرت همراه خود داشته باشید تا بتوانید با اقدامات اولیه و مهمی که انجام می دهید، برای مثال کنترل خونریزی یا تنفس مصدوم؛ بتوانید شرایط بهتری را برای فرد آسیب دیده فراهم آورید. وسایلی را که در داخل جعبه یاریهای اولیه باید باشد شامل بتادین، باند کشی ،پارچه سفید تمیز و بلند ،گاز استریل و سایر مواد و وسایل ساده و اولیه که بتواند به فرد مصدوم یاری کند.
نکات طبیعت گردی: اخبار هواشناسی را رصد کنید
تغییرات آب و هوایی در هر فصلی از سال ممکن است اتفاق بیفتد. بنابراین باید قبل از سفر خیلی مراقب باشید و اخبار هواشناسی را هر لحظه رصد کنید. می توانید از سایت های هواشناسی بهره ببرید. یا نرم افزار های هواشناسی را که امروزه در هر گوشی هوشمندی یافت می گردد را به کار ببرید. اگر هم در طبیعت در حال گشت زنی و سرگرمی هستید، همواره حواستان به تغییرات و شرایط جوی باشد. سعی کنید که با انواع ابرهایی را که در تغییر وضع آب و هوا تاثیر دارند آشنا شوید و اطلاعات لازم در خصوص آنها داشته باشید. چون با دانستن این اطلاعات شما می توانید برای سفرتان بهتر برنامه ریزی کنید و با تجهیزات کامل و با خیال راحت قدم در دل طبیعت بگذارید.
نکات طبیعت گردی ایمن: رودخانه ها همواره خطرناک هستند!
حواستان باشد که رودخانه ها اگر چه به طبیعت طراوت و زیبایی خاصی را هدیه می نمایند و ممکن است با عمق کم به نظر بیایند و فکر کنید می توان به راحتی تنی به آب زد، اما می توانند به یکی از خطرات بالقوه تبدیل شوند که از آن به عنوان بیماری های محیطی یاد می کنیم بیماری هایی که طبیعت آنها را به وجود می آورد. برای نمونه این رودخانه ها می توانند سبب شبه غرق شدگی یا غرق شدگی شوند مخصوصا در فصل تابستان که هوا بسیار گرم است، بیشتر باید مراقب این بیماری محیطی باشیم.
اگر می بینید که گرمای هوا بسیار طاقت فرسا است و تاب تحمل شما را بریده است، بی گدار به آب نزنید این نکته را حتما توجه داشته باشید که شنا کردن در رودخانه با شنا کردن در استخر بسیار فرق دارد. زیرا رودخانه ممکن است دارای جریان آب تندی باشد و یا اینکه چون کف رودخانه ها معمولا گل های زیادی وجود دارد، و شما نمی توانید آن را به خوبی ببینید؛ همین امر می تواند سبب گردد که غرق شوید.
نکات طبیعت گردی:کنجکاوی بیش از حد ممنوع
اگر با انواع گیاهان و گل ها و سایر پوشش های گیاهی آشنایی کافی ندارید باید به شما تذکر دهیم که خیلی مراقب باشید زیرا که هستند گونه های گیاهی که بسیار سمی هستند و با گونه های غیر سمی خود شباهت بسیاری دارند . برای نمونه می توان به قارچ های خوراکی اشاره نمود که در طبیعت یافت می شوند . اما همه این قارچ ها قارچ های قابل خوردن نیستند و بیشترشان سمی هستند و شباهت هایی که بین قارچ های سمی و غیر سمی وجود دارد می تواند شمایی که تخصصی در خصوصش ندارید گمراه نموده و سبب حوادث بسیار جبران ناپذیر و خطرناکی گردد.
نکات طبیعت گردی ایمن:اول به ایمنی خود توجه کنید
حس انسان دوستی شما باعث نگردد که برای یاری به همراه و همسفرتان قدم در جایی بگذارید که سبب آسیب تماشا خودتان گردد زیرا که شما قصد یاری به فرد آسیب دیده را دارید و اگر در حین یاری به او خودتان هم مصدوم شوید در این صورت مشکلتان بزرگتر خواهد شد تا جایی که می توانید با هر وسیله ارتباطی که دارید با نیروهای امداد گر یا افراد محلی ارتباط برقرار کنید . مثلا اگر دیدید که فردی در حال غرق شدن است اگر می دانید که شناگر ماهری نیستید و از عهده یاری به او نمی توانید بر آیید اقدامی نکنید چون که در این صورت هردویتان غرق می شوید یا این که اگر کسی را مار گزید تا زمانی که مطمن نشدید که آیا خطر مار گزیدگی در ان مکان شما را تهدید می نماید یا نه به محل حادثه ورود پیدا نکنید . و همان طور که گفتیم تنها در پی یاری بروید.
نکات طبیعت گردی: هرگیاهی را نمی توان خورد
بیشتر مسمومیت هایی که ما شاهدش هستیم در جنگل و در طبیعت اتفاق می افتد این که تصور کنید یک گیاهی در طبیعت رشد نموده حتما گیاه سالم و بی خطری است باید بگویم که در اشتباه هستید . بعضی گیاهان هستند که حتی لمس کردنشان نیز ممکن است بسیار خطرناک باشد و جان شما را در معرض تهدید جدی قرار دهد . مثلا گیاه گزنه می تواند تاول هایی ایجاد نمایند که در میزان سوختگی درجه دو می باشند. حواستان باشد ظاهر گیاهان گولتان نزند. توت فرنگی جنگلی یکی از میوه هایی است که ممکن است سمی باشد و تشخیص سمی و غیر سمی بودن آن برای یک فرد عادی و معمولی مثل من یا شما بسیار سخت خواهد بود.
نکات طبیعت گردی ایمن: همواره گوش به زنگ باشید
همواره سعی کنید در هر مرحله ای از سفرتان هستید چه در زمان رفتن یا برگشتن یا حتی اتراق کردن چند ساعته در دل طبیعت یادتان باشد که ممکن است خطر وجود داشته باشد بنابر این سعی کنید همواره مراقب باشید و احتیاط لازم را در نظر بگیرید.
نکات طبیعت گردی: مراقب حیوانات و جانوران وحشی باشید
وقتی که می خواهید به یک طبیعت ناشناخته ای قدم بگذارید همواره سعی کنید در خصوص آن تحقیق کنید و در خصوص انواع حیواناتی که در ان جا وجود دارد بیشتر بدانید مارها زیادی در نواحی گرمسیری ایران و در کوهپایه های اصلی کشور ما مثل زاگرس و البرز وجود دارند که سمشان خطرناک است و گزیدگی به وسیله انها ممکن است موجب مرگتان گردد مثلا بدانید که در نواحی زاگرس و البرز مارهای افعی وسمی زیادی وجود دارد و در نواحی گرمسیری که می روید مراقب عقرب ها مخصوصا عقرب سیاه و مارهای سمی که گونه هایشان نیز زیاد است باشید.
نکات طبیعت گردی ایمن: اقدامات به موقع در هنگام گزیدگی
سعی کنید در موقع گزیدگی آن عضوی از بدن که دچار گزیدگی شده است را در پایین تر از بدن نگه دارید و از روش بردین محل گزیدگی و مکیدن یا سانکشن آن خودداری کنید چون که در علم امروز منسوخ شده است و تاثیری ندارد. بر روی محل گزیدگی را بایک بانداژی که در جعبه یاری های اولیه دارید ببندید البته نه چندان محکم. مثلا اگر در ساعد فردی گزیدگی رخ داده است باید طوری بانداژتان سفت و محکم نباشد که بتوان نبض را احساس کرد زیرا ممکن است شما با محکم بستن باعث شوید شریان بسته گردد. و اولویت اصلی تان این باشد که هرچه سریع تر فردی که دچار گزیدگی شده است را به نزدیک ترین مرکز درمانی یا بیمارستان برسانید.
منبع: همگردی