اطلاعات تغذیه ای فندق

به گزارش وبلاگ تور چین، آیا کسی پیدا می گردد که ترافل شکلات آجیلی را دوست نداشته باشد؟ و آیا ترجیح نمی دهید که بر روی آن فندق ریخته گردد؟ اگر چنین است، این مقاله را خوانده تا بیشتر در مورد حقایق و اطلاعات تغذیه ای و فوائد سلامتی بخش فندق اطلاعات کسب کنید.

اطلاعات تغذیه ای فندق

مترجم: رزیتا ملکی زاده

منبع:راسخون

آیا کسی پیدا می گردد که ترافل شکلات آجیلی را دوست نداشته باشد؟ و آیا ترجیح نمی دهید که بر روی آن فندق ریخته گردد؟ اگر چنین است، این مقاله را خوانده تا بیشتر در مورد حقایق و اطلاعات تغذیه ای و فوائد سلامتی بخش فندق اطلاعات کسب کنید.

فندق بعلاوه بسته به گونه خود تحت عناوین Filberts (فیلبرت) یا کوب نات Cob nuts (یکجور فندق درشت) شناخته می گردد. یک فندق کوب بیضی شکل یا کروی است در حالی که یک فندق فیلبرت درازتر می باشد. پس از گرده افشانی، حدود 7 تا 8 ماه طول می کشد که این مغز یا آجیل رسیده و از پوسته بیرون افتد. ترکیه بزگترین فراوری کننده فندق در دنیا است. در اورگان و واشنگتن ایالات متحده، این آجیل در مقادیر بالای تجاری فراوری می گردد. شیلی، استرالیا، و نیوزیلند هم بعضی از فراوری کنندگان پیشرو فندق می باشند.

مصارف معمول

✦ چوب فندق جهت ساختن کمان مورد استفاده قرار می گیرد. درختان آن با شاخه های نسبتاً مستقیم رشد نموده و رگه های ریزی دارند که آنها را مناسب جهت ساخت تیر و کمان می سازد.

✦ این آجیل به طور عمده در صنعت قنادی جهت تهیه سوهان مورد استفاده قرار می گیرد.

✦ در صنعت شکلات سازی، از فندق به شکل ریز شده، پودری و خمیری به منظور تهیه محصولات مختلفی همانند نوتلا و ترافل شکلاتی استفاده می گردد.

✦ می توانید این آجیل را صورت خام و بعلاوه بو داده نوش جان کنید و یا می توانید از خمیر آن بر روی میوه، شیرینی کراکر و غیره استفاده نمایید. شما می توانید مقداری از پودر آن را هم به دستور پخت شیرینی (کلوچه، مافین) و هم خوراکی های غیر شیرین اضافه کنید.

✦ روغن فندقی که طعم قوی دارد به منظور روغن پخت و پز مورد استفاده قرار می گیرد.

✦ کره فندق به اسم ماده ای خوشمزه و مغذی در نظر گرفته می گردد که بر روی نان و غیره مالیده می گردد.

✦ این آجیل عطر و طعم خوبی به قهوه می بخشد. و به علت عطر و طعم منحصر به فرد آن، اسپرسو فندق در سرتاسر دنیا از محبوبیت خاصی برخوردار است.

اطلاعات تغذیه ای

مقدار هر وعده: 100 گرم (5ر3 اونس) فندق

آب

31ر5 گرم

کالری

628 کیلوکالری (کالری)

پروتئین

95ر14 گرم

لیپید کل (چربی)

75ر60 گرم

کربوهیدرات

70ر16 گرم

مجموع فیبر غذایی

7ر9 گرم

قند کل

34ر4 گرم

مواد معدنی

کلسیم

114 میلی گرم

آهن

70ر4 میلی گرم

مهمیم

163 میلی گرم

فسفر

290 میلی گرم

پتاسیم

680 میلی گرم

سدیم

0 میلی گرم

روی

45ر2 میلی گرم

ویتامین

ویتامین C (اسید اسکوربیک کل)

3ر6 میلی گرم

تیامین

643ر0 میلی گرم

ریبوفلاوین

113ر0 میلی گرم

نیاسین

800ر1 میلی گرم

ویتامین B6

563ر0 میلی گرم

ویتامین A، RAE (واحد مقدار گیری مخفف معادل فعالیت رتینول)

1 میکروگرم

ویتامین A، IU (واحد مقدار گیری بین الملل)

IU20

ویتامین E (آلفا ـ توکوفرول)

03ر15 میلی گرم

ویتامین K (فیلوکینون)

2ر14 میکروگرم

فولات

113 میکروگرم

لیپید

مجموع اسیدهای چرب اشباع شده

464ر4 گرم

مجموع اسیدهای چرب اشباع نشده مونو (با یک پیوند دوگانه)

652ر45 گرم

مجموع اسیدهای چرب اشباع نشده پلی (با چند پیوند دوگانه)

920ر7 گرم

منبع این اطلاعات تغذیه ای، پایگاه اطلاعاتی کتابخانه ملی کشاورزی آمریکا است.

فواید سلامتی بخش

✦ به خواص فندق اول بار 1800 سال پیش به وسیله پزشک یونانی دیوسکوریدس اشاره شد. به گفته وی، این مغز در صورتی که به شکل آرد فندق با عسل خورده گردد، سرفه مزمن را درمان می سازد. فندق پخته که با فلفل سیاه مخلوط شده باشد درمان سرماخوردگی است. چنانچه پماد تهیه شده از پوره یا خمیر پوسته فندق سوخته در پیه را بر روی سری بمالند که موی آن به علت طاسی طبیعی و یا به علت بیماری رشد نمی نماید، مو در آن ناحیه مجدداً رشد خواهد نمود.

✦ اطلاعات تغذیه ای فندق نشان می دهد که این آجیل سرشار از ویتامین E و K است که می توانند پوست شما را سالم و درخشان نگه دارند.

✦ فیبر موجود در فندق می تواند به جلوگیری از افزایش ناگهانی در مقدار قند خون یاری کند. و به حفظ سلامت دستگاه گوارش یاری می نماید.

✦ این آجیل حاوی عناصر مضری مانند سدیم، کلسترول، و کافئین نمی باشد. بنابراین، 100 درصد سالم است.

✦ کالری های به دست آمده از آن می تواند شما را سرحال و پرانرژی نگاه دارد. این مغز منبع خوبی از انرژی با محتوای چربی 75ر60% است.

✦ فندق سرشار از روغن های عصاره ای بوده و مخلوطی متعادل از ویتامین ها و مواد معدنی را تأمین می سازد. این آجیل حاوی چربی اشباع نشده مونو بیشتر و چربی اشباع شده کمتر است.

✦ مطالعه صورت گرفته به وسیله محققان ایتالیایی وجود تاکسان در پوسته و برگ گیاه فندق را مورد تأیید قرار داده است. یافتن عناصر ضروری در پوسته و برگ آن که معمولاً به اسم مواد زائد در نظر گرفته می شوند، نشانه خوبی از دسترسی آینده به پاکلیتاکسل تاکسول بوده که یک داروی سرطان به تعداد می رود.

✦ این مغز منبعی غنی از ویتامین E است که به جلوگیری از اکسیداسیون چربی های اشباع نشده پلی یاری می نماید.

✦ فندق از اسید اولئیک بالایی برخوردار بوده که یک اسید چرب اشباع نشده مونو می باشد که به پایین آوردن مقدار کلسترول یاری می نماید.

✦ آرژنین، یعنی اسید آمینه موجود در این آجیل به شل شدن عروق خونی یاری نموده و سلامت قلب شما را حفظ می نماید.

✦ تنها چند آجیل وجود دارد که حاوی ویتامین Aاست و فندق در میان آنها است. ویتامین A یک آنتی اکسیدان طبیعی بوده و دارای خواص ضد سرطانی است.

✦ فندق بعلاوه پروتئین هایی را برای شما تأمین می نماید، اما برای این منظور ترکیبی از چند آجیل، حبوبات و غله دیگر لازم است تا بدین ترتیب حداکثر فایده را از آن ببرید. وجود پروتئین برای رشد و ترمیم سلولی لازم است.

✦ این آجیل از میان آجیل های درختی از نظر محتوای فولات در رتبه یک قرار گرفته است. فولات مسئول کاهش خطر نقص مادرزادی لوله عصبی است و بعلاوه افسردگی را کاهش می دهد.

✦ فندق سرشار از تعدادی مواد معدنی، به ویژه منگنز، سلنیوم و روی است. مواد معدنی کلسیم، مهمیم، و پتاسیم به پایین آمدن کلسترول در بدن یاری می کنند. این مواد معدنی به بالا بردن عملکرد اندامهای مختلف یاری می کنند. کلسیم، دندان و استخوان ها را تقویت می سازد.

✦ این آجیل حاوی چربی اشباع نشده مونو بیشتر و چربی اشباع شده کمتری است. این مقدار بالای چربی اشباع نشده مونو به منظور کاهش هم مجموع کلسترول خون و هم کلسترول LDL (کلسترول بد) دارای اعتبار است البته به شرط آنکه این آجیل به اسم بخشی از رژیم غذایی کم چرب (چربی اشباع شده) مصرف گردد.

✦ ترکیبات گیاهی مانند کاروتنوئیدها، فلاونوئیدها، و پروآنتوسیانیدین ها، فیتوکمیکال یا مواد شیمیایی گیاهی بوده که نقش مهمی در کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، سرطان و دیگر بیماری های مزمن بازی می کنند. این آجیل نسبت به هر آجیل درختی دیگری دارای بالاترین محتوای پروآنتوسیانیدین است. این عناصر طعم تند و تیزی به غذا بخشیده و احتمالاً به کاهش خطر لخته شدن خون و عفونتهای دستگاه ادراری یاری می کنند.

با در نظر گرفتن ارزش غذایی و فوائد سلامتی بخش فندق، می توان آن را در زمره گروه غذایی سلامت قلب قرار داد. شما می توانید آن را به صورت طبیعی مصرف نموده و یا از انواع بو داده و یا سفید شده آن بهره ببرید که همگی برای سلامت قلب مفید می باشند.

منبع: راسخون

به "اطلاعات تغذیه ای فندق" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اطلاعات تغذیه ای فندق"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید