ویژگی های یک رژیم لاغری اصولی

به گزارش وبلاگ تور چین، رژیم هایی که هیچ پایه و اساس علمی خاصی ندارند و عوارض کوتاه و درازمدت فراوانی را برای گروه هدف خود به همراه می آورند. کم کردن وزن به هر زحمتی، می تواند به قیمت از دست رفتن سلامت جسمانی و روانی ما تمام گردد.

ویژگی های یک رژیم لاغری اصولی

ناراحتی اعصاب با انجام رژیم های غیراصولی

بعد از دو ماه دوستم را دیدم و در نگاه اول نشناختمش! حداقل 15-10 کیلویی وزن کم نموده بود! چون همواره به خاطر اضافه وزنش ناراحت بود. به او تبریک گفتم که توانسته اینقدر خوب وزن کم کند، خودش هم شادمان بود اما کمی که گذشت، گفت رژیمش خیلی سخت بوده و حالا دلش لک زده برای یک لقمه نان و برنج!

می گفت دیگر مهمانی رفتن برایش لذتبخش نیست چون یک ذره شیرینی و شکلات هم نمی خورد و از غذایش هم نمی تواند درست و حسابی لذت ببرد و مدام به دیگران خیره می ماند که با شادمانی خوراکی های مورد علاقه شان را می خورند! کمی دیگر که گذشت گفت تازگی ها خیلی بی طاقت و کم حوصله شده و بیشتر وقت ها با دختر 2 ساله اش دعوا و مرافعه دارد!

غیر از این ها به نظرم می آمد موهایش تنک تر شده اما دلم نیامد از او چیزی بپرسم و مطمئن بودم این هم یکی دیگر از عوارض رژیم نادرستی است که گرفته… فقط به او توصیه کردم قبل از اینکه دیر گردد و ناگهان رشته هایش را پنبه کند، به یک متخصص تغذیه مراجعه کند تا بیش از این به جسم و البته اعصاب و روانش صدمه نزند.

رژیم باید متعادل باشد

در کل رژیم غذایی برای کاهش وزن باید برنامه ای متناسب، متعادل و متنوع باشد و بتواند مواد مغذی از پروتئین، ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها را تأمین کند چون بدن ما در خصوص بسیاری از ویتامین ها و بعضی از مواد معدنی منبع ذخیره ندارد و به همین علت این مواد باید روزانه وارد بدن گردد.

در خصوص پروتئین این امکان وجود دارد که به خصوص در افراد چاق، اگر مدتی استفاده گردد، بدن می تواند از منابع ذخیره اش استفاده کند ولی عمدتاً ویتامین ها و گاهی مواد معدنی را نمی تواند تأمین کند و به مراتب شدت پیدا می نماید. ضمن اینکه الگوی غذایی این افراد معمولاً از قبل هم نادرست بوده و بیشتر کالری دریافتی بالاست که باعث افزایش وزن و چاقی می گردد و وقتی افراد با کمبود مواد مغذی مورد احتیاج بدن، اقدام به رعایت رژیم های نادرست می نمایند، فقط باعث افزایش این کمبودها می شوند. در نتیجه موجب بروز اختلالات متعدد جسمی و فکری-روانی می گردد. یعنی هم به جسم اثر می گذارد و هم بر فکر و روان.

واضح ترین تاثیرات چنین رژیم هایی، بدخلقی، تندخویی و به طور کلی کاهش وزن نادرست است آن هم در مواردی که افراد در مدت کوتاهی وزن زیاد کم می نمایند، در واقع گرسنگی بیشتری به خود تحمیل نموده و عوارضی مثل افسردگی، اضطراب، تحریک پذیری و حتی بروز حالت عقده به غذا و غذا خوردن در ایشان پیدا می گردد.

چون فرد میل دارد ولی جلوی میلش را می گیرد و ادامه این امر منجر به بدخوری و اختلال در غذا خوردن می گردد که در موارد شدید به شکل بی اشتهایی عصبی (Anorexia Nervosa) یا پرخوری عصبی (Bulimia Nervosa) بروز می نماید. بنابراین مجموعه این عوارض در واقع ناشی از همان رژیم های کاهش وزن نادرست است.

عاقبت کم آبی را می دانید؟

در این رژیم ها در وهله اول آب بدن کم می گردد. همان طور که همه ما می دانیم آب مایعی بسیار حیاتی برای بدن است و مطالعات نشان داده کمبود آب می تواند منجر به اختلال شناختی گردد و بر قوه درک و شناخت افراد تأثیر منفی بگذارد.

از طرف دیگر، در چنین کاهش وزن هایی که معمولاً با ورزش همراه نیست، بیشتر به جای کاهش بافت چربی، کاهش توده عضلانی رخ می دهد و باعث تحلیل عضلات و آتروفی عضلانی می گردد که همین موضوع هم عوارض نامطلوب خود را بر فرد خواهد گذاشت.

یکی دیگر از آثار منفی و جدی چنین رژیم های غذایی ای، به هم خوردن تعادل هورمون های بدن است که باعث بروز استرس و تحریک پذیر شدن فرد می گردد. استرس خود عوارض بسیار نامطلوبی دارد که در صورت طولانی شدن، فرد را در معرض بیماری ها قرار می دهد.

هورمون های آدرنالین و کورتیزول افزایش پیدا می نماید و در نتیجه این افزایش، بالا رفتن ضربان قلب، سفتی عضلات، افزایش فشار خون، تند شدن تنفس و تحریک پذیری اتفاق می افتد و این تغییرات باعث کاهش مقاومت بدن در برابر کنش ها می گردد و فرد واکنش های شدیدی از خود نشان می دهد.

در پی بدخلقی، تحریک پذیری، افسردگی، اضطراب و… توانایی انجام کار روزانه کاهش می یابد؛ یعنی فردی که رژیم غذایی نادرستی را اجرا می نماید، حتی برای انجام کارهای معمولی و روزمره اش هم دچار مشکل می گردد، احساس سرگیجه و تهوع دارد و در صورت طولانی شدن این رژیم ها، به صورت افسردگی های شاخص نمود پیدا می نماید.

وقتی قندتان می افتد!

از آنجا که مغز یکی از ارگان های بدن است که نمی تواند با استفاده از مواد غذایی دیگر گلوکز فراوری کند چراکه سایر اندام ها مثل عضلات بدن برای تأمین قند مورد احتیاج و تأمین انرژی شان می توانند از منابع چربی ذخیره بدن استفاده نمایند اما مغز و بعلاوه گلبول های قرمز قادر به این کار نیستند، بنابراین باید همواره قند در دسترسش به شکل گلوکز وجود داشته باشد.

وقتی فرد طی رژیم های نادرست غذایی به خودش گرسنگی می دهد و قند خونش کاهش پیدا می نماید، مغز قند مورد احتیاج برای تأمین انرژی ندارد، دچار کمبود انرژی می گردد و پیام ارسال می نماید اما پاسخی دریافت نمی نماید و در ادامه گرسنگی، بدخلقی و تندخویی در فرد ظاهر می گردد.

عوامل تغذیه ای دیگری در این میان نقش های مهمی بازی می نمایند و کمبودشان آثار سوء فراوانی برای بدن در پی دارد، مثل ویتامین های گروه B و به خصوص ویتامین های 1B، 2B و 3 B که در متابولیسم انرژی بیشترین نقش را دارند و با کاهش این مواد، متابولیسم انرژی در مغز به خوبی انجام نمی گیرد و باز به شکل اختلال های روانی که رایج ترینش همین بدخلقی و تندخویی است، بروز می نماید.

منبع: سایت راستینه

منبع: راسخون

به "ویژگی های یک رژیم لاغری اصولی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ویژگی های یک رژیم لاغری اصولی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید