نگاهی به فرمت های کتاب الکترونیک، شرکت های عظیم چگونه از اطلاعات خود محافظت می نمایند

به گزارش وبلاگ تور چین به نقل از بوک ریدر، کتاب الکترونیکی یا ای بوک (Ebook) کتاب هایی هستند که به شکل پرونده های دیجیتال فراوری و خوانده می شوند. کتاب های الکترونیکی صرفاً نسخه های الکترونیکی مطالب مکتوب نیستند، بلکه می توانند علاوه بر متن و تصویر، فیلم، صوت و پویانمایی را نیز شامل شوند. گاهی اوقات به اشتباه ایبوک را به عنوان نسخه الکترونیکی یک کتاب چاپی تعریف می نمایند اما بسیاری از ایبوک ها قبلاً چاپ نشده اند.

نگاهی به فرمت های کتاب الکترونیک، شرکت های عظیم چگونه از اطلاعات خود محافظت می نمایند

در دهه گذشته برای مطالعه کتاب های الکترونیک یک دو جین ابزار از گوشی های هوشمند تلفن همراه گرفته تا دستگاه های رایانه شخصی به بازار آمده است ولی به طور معمول کتابخوان های الکترونیکی بهترین گزینه در این زمینه محسوب می شوند. این کتابخوان ها قادر هستند تنها کتاب های الکترونیک با نسخه ها و فرمت های خاصی را بخوانند که در اینجا به طور خلاصه به آنها پرداخته ایم:

EPUB

یک استاندارد باز برای کتاب های الکترونیکی می باشد که توسط انجمن بین المللی انتشارات دیجیتال بوجود آمده است. این فرمت برای ساخت کتاب های الکترونیکی، مجلات و روزنامه ها به کار می رود. یکی از قابلیت های فوق العاده آنها توانایی خواندن کتاب های الکترونیکی و در دسترس بودن میلیون ها کتاب در سایت های مختلف به زبان های مختلف است. نرم افزار های فراوانی هم برای خواندن این کتاب ها با فرمت های مختلف نوشته شده و موجود است.

PDF

قالب سند قابل حمل یا پی دی اف، نوعی قالب پفراینده است که توسط شرکت ادوبی در دهه 1990 ساخته و هدف آن نمایش سندها به شیوه ای است که مستقل از نرم افزار کاربردی، سخت افزار و سیستم عامل باشد. در واقع این فرمت راه حلی برای نمایش پفراینده های متنی در یک طرح بندی خاص مشابه متون چاپ شده به کار می فرایند.

Mobi

دستگاه های کتابخوان مشهوری مثل کیندل از این فرمت پشتیبانی می نمایند. این فرمت ها اختصاصی هستند و انحصاراً در دستگاه های شرکت های مشهوری مثل آمازون کاربرد دارند. یک فایل موبی به طور اختصاصی برای گوشی ها یا دستگاه هایی که کتاب الکترونیکی می خوانند طراحی شده است. حجم این فرمت بسیار پایین و قادر به پشتیبانی از نشانک ها(bookmarks)، یادداشت ها، اصلاحیه ها و جاوا اسکریپت است. به جز کتاب های الکترونیکی این فایل ها برای جلوگیری از کپی کردن فایل ها و نمایش غیرقانونی آنها نیز کاربرد دارند.

DRM

مدیریت حقوق دیجیتالی (DRM) به فناوری هایی گفته می گردد که سازندگان سخت افزار، ناشران، و دارندگان حق تکثیر به کار می برند تا استفاده از ابزارهای دیجیتالی یا محتوای دیجیتالی خود را کنترل نمایند. این اصطلاح برای فناوری هایی استفاده می گردد که نمی گذارند محتوای دیجیتال به شکلی جز آن که عرضه نمایندهٔ آن می خواهد، به کار بفرایند. شرکت هایی مانند سونی، اپل، آمازون، مایکروسافت، و بی بی سی مدیریت حقوق دیجیتال را به کار می برند.

منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران

به "نگاهی به فرمت های کتاب الکترونیک، شرکت های عظیم چگونه از اطلاعات خود محافظت می نمایند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نگاهی به فرمت های کتاب الکترونیک، شرکت های عظیم چگونه از اطلاعات خود محافظت می نمایند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید