آنچه باید در خصوص مصرف پای مرغ بدانید
به گزارش وبلاگ تور چین، مجله پزشکی دکتر سلام/اگرچه پای مرغ اغلب دور ریخته می گردد، اما غذاهای متداولی در سراسر دنیا از جمله مکزیک، آفریقای جنوبی، آسیا، جامائیکا و ترینیداد با پای مرغ تهیه می شوند. مزایای مصرف پای مرغ بیشتر به سبب محتوای بالای کلاژنی آن است. با این حال، بهتر است از سرخ کردن و افزودن سس به آن بپرهیزید.
مواد مغذی پای مرغ
پای مرغ بیشتر از بافت همبند پوست، غضروف، تاندون و استخوان تشکیل شده است و حاوی مقادیر مناسبی از ویتامین ها و مواد معدنی است.
یک وعده غذایی یا به عبارتی 2 عدد پای مرغ (70 گرمی) حاوی:
کالری: 150
پروتئین: 14 گرم
چربی: 10 گرم
کربوهیدرات:14 گرم
کلسیم: 5 درصد ارزش روزانه
فسفر: 5 درصد
ویتامین آ: 2 درصد
فولات یا ویتامین ب9: 15 درصد
حدود 70 درصد از محتوای کل پروتئینی پای مرغ کلاژن است. یک پروتئین ساختاری که شکل، قدرت و مقاومت پوست، تاندون ها، عضلات، استخوان ها و رباط ها را فراهم می نماید.
بعلاوه، منبع خوبی از ویتامین 9B است که به سنتز DNA و پیشگیری از ناهنجاری های هنگام تولد یاری می نماید.
محتوای چربی پای مرغ بیشتر ناشی از پوست آن است که معمولاً به هنگام پخت حذف می گردد. با این حال، پای مرغ اغلب به صورت سرخ شده یا با سس سرو می گردد، که ممکن است کربوهیدرات، چربی و کالری آن را به اندازه قابل توجهی افزایش دهد.
سلامت پوست بدن با مصرف پای مرغ
شواهد نشان می دهد که مصرف کلاژن ممکن است باعث رطوبت رسانی و بهبود خاصیت ارتجاعی و چگالی پوست گردد.
مطالعه 6 ماهه بر روی 105 زن مبتلا به سلولیت (در حد میانه) نشان داد که مصرف منظم کلاژن به طور قابل توجهی باعث کاهش سلولیت پوست می گردد.
نتایج حاصل از 11 مطالعه بر روی 805 نفر هم نشان داد که مصرف کلاژن برای بهبود زخم و جوانی پوست مفید است.
علاوه بر این، مطالعات حیوانی نشان داد که کلاژن باعث افزایش آب رسانی پوست و کاهش چین و چروک ناشی از اشعه ماورا بنفش گردد که نوعی اشعه ماورا بنفش است که باعث آفتاب سوختگی می گردد.
اثربخشی کلاژن ممکن است با افزایش سطح هیالورونیک اسید عملی گردد یک مولکول نگهدارنده آب که تصور می گردد به جلوگیری از پیری پوست یاری می نماید.
مصرف پای مرغ به کاهش درد مفاصل یاری کند
کلاژن موجود در پای مرغ درد مفاصل را تسکین دهد.
تحقیقات نشان می دهد که کلاژن با تحریک بازسازی بافت، علائم آرتروز را کاهش دهد. این نوع آرتروز، غضروف شما را ساییده یا تجزیه می نماید و باعث می گردد که استخوان ها روی یکدیگر مالیده شده و درد، تورم و مسائل حرکتی ایجاد نمایند.
یک مطالعه 3 ماهه بر روی 191 فرد مبتلا به آرتروز زانو به این نتیجه رسید که دوز روزانه کلاژن حاصل از غضروف مرغ به طور قابل توجهی مارکرهای درد، سفتی و اختلال عملکرد جسمی را کاهش می دهد.
و یک مطالعه 12 هفته ای بر روی 139 ورزشکار مبتلا به زانو درد نتایج مشابهی را نشان داد. کسانی که روزانه 5 گرم کلاژن مصرف می کردند، بهبود قابل توجهی در شدت درد در طول فعالیت های خود نشان دادند و نیازشان به درمان های بیشتر کمتر شد.
مصرف پای مرغ به جلوگیری از تحلیل استخوان یاری کند
مصرف کلاژن ممکن است باعث بهبود تشکیل و تراکم استخوان در زنان یائسه گردد.
مطالعه ای یک ساله بر روی 102 زن نشان داد که مصرف 5 گرم کلاژن در روز نوعی کلاژن دگراده باعث افزایش تراکم و سنتز مواد معدنی در استخوان و کاهش تخریب آن می گردد.
بعلاوه در مطالعه ای بر روی 39 زن، کسانی که مکمل کلاژن مصرف می کردند- درمقایسه با گروه کنترل- کاهش قابل توجهی در افت تراکم مواد معدنی استخوانی نسبت به گروه شاهد نشان دادند.
محققان دلیل این امر را به کلاژن نسبت می دهند زیرا یکی از مواد تشکیل دهنده اصلی توده استخوانی است.
سایر مزایای پای مرغ
به کنترل قند خون یاری می نماید. یک مطالعه حیوانی نشان داد که پروتئین های موجود در پای مرغ ممکن است با تحریک پپتید شبه گلوکاگون 1 (GLP-1)- هورمون فعال نماینده فراوری انسولین- به بهبود سطح قند خون یاری کند.
سلامت قلب را تقویت می نماید. کلاژن به همراه الاستین، جزء حیاتی عروق و رگ هاست. تحقیقات نشان می دهد که نسبت مناسب الاستین به کلاژن برای جلوگیری از بیماری های قلبی بسیار مهم است.
منبع: همگردی