خوردن کدام میوه های تابستانی با هم ممنوع است؟
به گزارش وبلاگ تور چین، کدام میوه های تابستانی را با هم نخوریم؟ اگرچه توصیه کارشناسان تغذیه همواره این است که مصرف میوه ها را در برنامه غذایی خود جای دهید، ولی کمتر به موضوع ممنوعیت خوردن میوه ها با هم پرداخته می گردد. اگر شما هم عادت دارید که انواع مختلفی از میوه ها را به شکل سالاد میوه، یا حتی به صورت میان وعده مصرف کنید، باید بدانید که خوردن برخی میوه ها با هم، نه تنها به سلامتتان یاری نمی کند، بلکه باعث ایجاد اختلال در فرایند هضم غذا و عملکرد دستگاه گوارش می گردد. به این مورد، باید زمان مناسب خوردن میوه ها را هم اضافه کنید چون مهم است که میوه ها را در چه ساعتی از شبانه روز بخورید. در این مقاله از سرویس در به ممنوعیت خوردن میوه ها می پردازیم و به شما می گوییم که چه میوه های تابستانی را نباید با هم بخورید. قبل از آن ضروری است درباره ویژگی میوه ها و تاثیر آنها بر این موضوع اطلاع داشته باشید.
ویژگی میوه ها از نظر اندازه اسیدی بودن
اسیدی و غیر اسیدی بودن، تاثیر زیادی بر ممنوعیت خوردن میوه های تابستانی با هم دارد. اگر بتوانید میوه های اسیدی و قلیایی یا غیر اسیدی را بشناسید، بهتر متوجه می شوید که کدام میوه ها را با هم بخورید.
*میوه هایی که اسید ندارند: برخی میوه ها که معمولا هم طعم شیرینی دارند، اسید ندارند. این میوه ها شامل موز، طالبی، هندوانه و آلو می شوند.
*میوه هایی که اسید دارند: میوه هایی که معمولا طعمشان به ترشی می زند، دارای اسید سیتریک هستند. این میوه ها شامل مرکباتی مثل پرتقال، نارنگی، لیمو و … می شوند. بعلاوه بلوبری، آلبالو و میوه های خانواده بری را باید به این دسته اضافه کنید.
*میوه هایی که اسید کمی دارند: برخی میوه ها حاوی اسید سیتریک هستند ولی اندازه این اسید کم است. این میوه ها شامل سیب، توت فرنگی، تمشک و انبه می شوند.
*میوه هایی که خنثی هستند: در این میوه ها معمولا اندازه اسید سیتریک بالا نیست و به جای آن پروتئین، چربی های سالم و ویتامین ها زیاد است. این دسته شامل آووکادو، بادام، گردو، نارگیل و بادام زمینی می شوند.
شما فقط در صورتی می توانید دو میوه شیرین مختلف را با هم بخورید که شامل هیچ اسیدی نباشند. مثلا، هندوانه، سیب و آلو را می توان با هم خورد.
ویژگی میوه ها بر اساس طبع آنها در طب سنتی
آگاهی داشتن از طبع میوه ها و این که خودتان چه مزاجی دارید، در ممنوعیت خوردن میوه ها با هم نقش پررنگی دارد. طبع میوه ها به سرد و گرم تقسیم می گردد.
طبع سرد: طبع سرد به سرد و تر و طبع سرد و خشک تقسیم می گردد. میوه های با طبع سرد و تر شامل آلو، شلیل، کیوی، زردآلو، هلو، هندوانه و لیمو شیرین می شوند. میوه های با طبع سرد و خشک شامل گریپ فروت، غوره، زرشک، آلبالو، انار ترش، ازگیل و زالزالک می شوند.
طبع گرم: میوه های با طبع گرم به گرم و تر و گرم و خشک دسته بندی می شوند. از میان میوه های با طبع گرم و تر می توان به آناناس، انجیر تازه و خشک، انگور، خرما، گلابی و مویز اشاره نمود. میوه هایی که طبع گرم و خشک دارند شامل زیتون، نارگیل، به، انبه و پرتقال هستند.
در خصوص ممنوعیت خوردن میوه های تابستانی با هم، باید طبع و مزاج آن ها را در نظر بگیرید. خوردن میوه هایی که طبع سرد دارند با هم، باعث می گردد که معده شما دچار سردی گردد و حتی گاهی اوقات ممکن است به اسهال، استفراغ، کاهش فشار خون و دیگر اختلالات گوارشی دامن بزند. اگر هم چند میوه که طبع گرم دارند، با هم بخورید، ممکن است به دردهای معده دچار شوید.
خوردن طالبی و هندوانه با هم
و بر کسی پوشیده نیست. هر دو از خانواده ملون ها و جزو به حساب می آیند. طالبی، طبع گرم و هندوانه، طبع سرد دارد و خوردن آن ها با هم مسئله ای ایجاد نمی نماید. فقط در خصوص افرادی که دیابت دارند، خوردن طالبی باید با احتیاط همراه باشد. البته هندوانه قند پایینی دارد، برای دیابتی ها میوه مضری نیست.
خوردن توت و هندوانه با هم
توت سفید از میوه های با طعم گرم و تر است و هندوانه طبع سرد و تر دارد. این دو میوه با وجود اینکه شیرین هستند، ولی قند زیادی ندارند و حتی برای دیابتی ها هم مناسب هستند. البته بهتر است قبل از خواب مصرف نشوند.
خوردن موز با هندوانه
موز و هندوانه هر دو جزو میوه هایی هستند که از نظر اندازه اسیدیته با هم سازگاری دارند. بعلاوه از نظر مزاج، موز طبع گرم و هندوانه طبع سرد دارد. خوردن این دو میوه با هم نیز، مشکل خاصی ایجاد نمی نماید.
خوردن چه میوه هایی با هم باعث مرگ می گردد؟
خوشبختانه هیچ سند علمی وجود ندارد که خوردن میوه ها یا برخی از آن ها با هم، باعث مرگ و میر گردد. اما خوردن برخی میوه ها با هم، می تواند باعث ایجاد مسائل سلامتی گردد، مخصوصا اگر در حالت عادی بیماری خاصی دارید، باید در مصرف آنها با همدیگر احتیاط کنید. ممنوعیت خوردن میوه ها با هم شامل موارد زیر می گردد:
پرتقال و هویج
هم و هم آب پرتقال جزو آبمیوه های مفید برای سلامتی هستند. هویج سرشار از ویتامین آ و پرتقال حاوی ویتامین ث زیادی است. ولی خوردن این دو میوه با هم باعث ایجاد سوزش سر دل و می گردد. حتی می تواند آسیب به کلیه را تشدید کند.
خربزه و لیمو
ترکیب خربزه و لیمو باعث ایجاد اختلال در فراوری هموگلوبین خون می گردد و در نتیجه به کم خونی منجر می گردد. این دو میوه یا آب آنها را به صورت مداوم با هم مصرف نکنید.
خوردن انبه و خربزه با هم
خربزه و انبه هر دو جزو میوه های با طبع گرم و تابستانی هستند. و برای سلامت بدن کم نیست اما ولی خوردن این دو میوه با هم توصیه نمی گردد. به طور کلی پیشنهاد این است که خربزه را با میوه های دیگر مصرف نکنید، مخصوصا میوه هایی که اسیدیته بالایی دارند. حتی اگر این میوه را با دیگر میوه های شیرین بخورید، ممکن است برای سلامتی مضر باشد.
خوردن میوه ها با سبزی ها با هم
مصرف میوه ها به تنهایی و سبزیجات به تنهایی یک عادت غذایی خوب است ولی بهتر است آن ها را با هم ترکیب نکنید. شاید جالب باشد بدانید که خوردن میوه هایی که روی شاخه می رویند با سبزی هایی که روی زمین پرورش پیدا می نمایند، مناسب نیست.
خوردن موز و خربزه با هم
موز و خربزه جزو میوه های با مزاج گرم هستند که نباید با هم مصرف شوند. خوردن موز و خربزه عملکرد سیستم گوارشی را با اختلال روبرو می نماید.
انگور را با چه میوه هایی نخوریم؟
انگور هم جزو میوه هایی است که خوردن آن با برخی میوه های دیگر ممکن است بدن را با چالش هایی روبرو کند. این میوه را با لیموترش، سیر خام، کاهو، کرفس، گوجه فرنگی، سبزی خوردن، هندوانه و میوه های روغنی مثل زیتون نخورید. در عوض انگور با میوه هایی مثل خربزه، هلو، گلابی، سیب درختی، توت فرنگی و پرتقال، ترکیب خوبی می سازد.
خربزه و طالبی را با چه میوه هایی نخوریم؟
خربزه و طالبی هر دو دارای طبع گرم هستند و آب زیادی هم دارند. اما این میوه ها را نباید با میوه هایی که اسیدیته بالایی دارند، بخورید. بعلاوه خوردن آن ها با میوه های شیرین مثل انبه و شیرین نماینده هایی مثل عسل اصلا مناسب نیست. هر چند باعث مرگ نمی گردد، ولی برای سلامتی مضر است.
بعلاوه از آنجایی که خربزه و طالبی آبدار هستند، خوردن آن ها با آب، نوشیدنی ها و مایعات دیگر، مناسب نیست. بهتر است این دو میوه را با سبزیجات خام، غذاهای چرب و سنگین، فست فو دها و مواد غذایی دارای پروتئین بالا نخورید.
با چه میوه هایی سالاد درست کنیم؟
میوه هایی که مناسب تهیه میوه هستند، بهتر است جزو میوه های شیرین و دارای اسیدیته پایین باشند. اگر از میوه های ترش با اسید زیاد استفاده می کنید، آن ها را به صورت محدود در طرز تهیه سالاد میوه به کار ببرید. این کار باعث جلوگیری از واکنش شیمیایی در بدن و اختلال در دستگاه گوارش می گردد.
زمان مناسب و اصول خوردن میوه ها
در خصوص خوردن میوه ها با یکدیگر یا به تنهایی باید مراقب باشید که برخی نکات را رعایت کنید. این اصول و نکته ها عبارتند از:
*پرهیز از خوردن میوه های متنوع و مختلف در یک وعده غذایی چون باعث اختلال در جذب ویتامین ها می گردد یا مسائل سلامتی مثل نفخ و دل درد را در پی دارد.
*پرهیز از خوردن میوه ها بعد از صرف غذای اصلی به خاطر اختلال در هضم
*پرهیز از خوردن میوه های آبدار مثل هندوانه و خربزه قبل از خواب
سوالات متداول
خوردن انگور با چه میوه هایی مضر است؟
انگور را نباید با لیمو ترش، سیر خام، کاهو، کرفس، گوجه فرنگی، سبزی خوردن، هندوانه و میوه های روغنی مثل زیتون بخورید.
در چه صورت می توان دو میوه شیرین را با هم مصرف کرد؟
فقط در صورتی می توانید دو میوه شیرین مختلف را با هم بخورید که شامل هیچ اسیدی نباشند.
منبع: recipes.timesofindia
منبع: افق کوروش